Egyéb ajánlatok

Észak és Nyugat-Dunántúli

buszos idegenvezetések
(4-5 órás)
Hanság-Szigetközi körút
Győr környékén nagyon népszerűvé vált az utóbbi években a győri városnézés mellett a félnapos Hanságot, Szigetközt érintő buszos körút!
A körút során az alábbi helyszíneket érintjük:
    Lébény: Árpád-kori román stílusú Szent Jakab templom (a jáki templom párja) és a Szent Jakab zarándokútról szóló kiállítás megtekintése
    Mosonmagyaróvár: hangulatos belvárosi séta során érintjük a várat, a Magyar utcát (sétáló utca), a Szent László templomot, a városházát
    Hangulatos szigetközi falvak (Halászi, Darnózseli, Lipót, Hédervár, Ásványráró) érintése során mesélek a régi szigetközi foglalkozásokról (halászat, aranymosás, burcsellások stb.) és helyi halételekről, specialitásokról
    Lipót: a lipóti pékség Látogatóközpontjában érdekes a látványpékség, ahol betekintést nyerhetnek a minőségi kenyér készítésébe és lehetőség van kávézni, sütizni.
    Hédervár: várkastély (jelenleg belülről nem látogatható) és az ország egyetlen krumpli bogár szobra
Sopron és környéke, Fertődi kastély, Fertő tó
Sopron a „hűség városa”, műemlékekben 2. leggazdagabb városunk, ahol rendkívül gazdag és változatos program állítható össze: Tűztorony, Kecske templom, Városháza, Storno-ház, Lábas-ház, Gambrinus-ház Orsolya tér, a megújult Várkörút, összekapcsolva a fertődi vagy nagycenki kastélyok látogatásával. Nagyon népszerű egy hangulatos Fertő-tavi sétahajózás, a 60 perces sétaúton látjuk a helyi nádtetős (természetbarát) üdülősort, és egészen az ausztriai Mörbisch vízi színpadáig hajózunk.
Őrség
Az Őrség egy bájos és izgalmas tájegység, hagyományőrző fazekasokkal, szeres településekkel, Árpád-kori templomokkal, különleges ételekkel. Megnézünk egy olajsajtoló műhelyt, ahol az érdeklődők szeme láttára sajtolják az olajat.  A bemutató után lehet többféle olajat kóstolni (tökmagolaj, lenolaj, dióolaj stb.), majd őrségi rétes kóstolás következik. Szalafő-Pityerszeren megtekintjük a népi építészet remekeiből létrehozott skanzent. Az őrségi szeres településforma itt a határ mentén alakult ki: a házsorok a dombok tetején húzódnak. A skanzen nevezetességei közé tartozik a „kerített ház,” az „emeletes kástu”és a tóka, melyek az országban csak itt találhatók.
Veleméren országos jelentőségű a falucska közelében fekvő eredeti állapotában fennmaradt középkori templom, mely a faluból egy rövid sétával érhető el. Az egyhajós aprócska templomban különleges fény játékok vannak és páratlan értékű freskótöredékek. Végül egy fazekasműhely látogatásával fejezzük be a programot.
Bakony és Veszprém
Kellemes kirándulás tehető a közeli Bakony területére is, pápai városnézéssel, a híres Kékfestő múzeum meglátogatásával. a zirci apátságban látogatóközpontot hoztak létre, ahol interaktív eszközök segítségével mutatják be a 800 éves rend történetét és műtárgyait. Városnézés a Királynék városában, Veszprémben: séta az Óváros téren és a Várnegyedben: Tűztorony, Hősök kapuja, Szent Mihály Székesegyház, Érseki Palota, Gizella kápolna (Veszprém legrégibb középkori épülete; a 13. századi gótikus kápolna), Szent György kápolna. A kápolnákat és a Székesegyházat belülről is megtekintjük.